Kirjeldus
Teraviljavaba märgtoit, millel on erakordne toiteväärtus ja dieetprofülaktilised omadused. 80% toidu koostisest, mis on töötatud välja koostöös loomatoiduekspertidega, moodustab liha ja loomse päritolu tooted (hirveliha 40%, pardiliha 40%,). Lisaks sisaldab värskeid puu- ja köögivilju ja 100% looduslikke funktsionaalseid lisandeid, nt Uus-Meremaa rannakarpe ja merevetikaid, mis avaldavad soodsat mõju koera organismile ja tervisele. Vähetöödeldud toidus on säilinud võimalikult palju vitamiine ja muid toormes sisalduvaid bioaktiivseid koostisosi. Toidu valmistamiseks on kasutatud järgmisi väärtuslikke lihaliike.
Hirveliha – hirveliha eelised tulenevad sellele loomale iseloomulikust tervislikust eluviisist: värsketel lehtedel, rohul ja muudel taimedel põhineva loodusliku toidu tarbimisest, samuti intensiivsest igapäevasest füüsilisest aktiivsusest. Tänu sellele sisaldab see vähe rasva ja palju valku. Lisaks ei leidu selles antibiootikume ega hormoone. Nendel põhjustel soovitatakse hirveliha allergikutele. Metsloomaliha on rikkalik küllastumata rasvhapete allikas – võrreldes veiselihaga sisaldab see kuni viis korda rohkem n-3-happeid, mis hoolitsevad muu hulgas immuunsuse eest ja aitavad ennetada kasvajate teket. Hirvelihas sisalduvad vitamiinid B3 (niatsiin) ja B12 toetavad närvisüsteemi. Tsink hoiab naha ja karvastiku heas seisundis, aidates ühtlasi kaasa immuunsüsteemi korrapärasele talitlusele.
Pardiliha – toitev ja valgurikas kodulinnuliha. Pardid ei sobi tüüpiliseks tööstuslikuks pidamiseks. Need pärinevad üksnes väikestest kasvandustest, kus nad saavad vabalt väljas käia ja kus neid toidetakse teraviljaga. Pardiliha, ehkki suure kalorsusega, sisaldab palju tervislikke rasvu ja seda eristab tervisele vajalike rasvhapete soodne profiil. Lisaks varustab see organismi aneemia ennetamiseks vajaliku suure hulga rauaga, mis on antioksüdant, ja vähieelsete seisundite tekkimist takistava seleeni ning naha korrapärast toimimist tagava tsingi, aga ka kogu organismi mõjutavate B-rühma vitamiinidega.
HIRVE- JA PARDILIHAGA MÄRGTOIT
* sisaldab 80% liha ja loomse päritoluga tooteid;
* sisaldab eriomadustega lihaliike;
* sisaldab kvaliteetset valku, mille seeditavus on vahemikus 90–95%;
* töötlemata toormetel põhinev retsept;
* valmistoode, mida on töödeldud vähesel, mikrobioloogilise ohutuse ja vastupidavuse tagamiseks vajalikul määral;
* mineraalid ja vitamiinid kõige paremini omastataval kujul;
* sisaldab väärtuslikke looduslikke funktsionaalseid ja toidulisandeid:
* prebiootikume – immuunsust toetavaid mannaanoligosahhariide ja β-glükaane – sisaldav õllepärm,
* merevetikad – varustavad kergesti seeditavate mineraalide ja vitamiinidega,
* Uus-Meremaa rannakarp, glükoosamiin ja kondroitiinsulfaat, mis hoolitsevad liigeste ja naha eest,
* linaseemned, psüllium (India teeleht), mojave jucca, mis soodustavad seedetrakti korrapärast talitlust ning reguleerivad lipiidide ja süsivesikute ainevahetust;
* ei sisalda kunstlikke lõhna- ja värvaineid ega maitsetugevdajaid;
* ei sisalda säilitusaineid;
* ei sisalda teraviljalisandit.
Koostis: hirveliha 40% (liha 20%, kopsud, maks), part 40% (liha 5%, maks, südamed, maod), puljong, jõhvikas 3%, mineraalained, maguskartul 1%, herned 05 % , pirn 0,5%, kuiv õllepärm 0,3% (prebiootikumide allikas: mannaanoligosahhariidid ja β-glükaanid), linaseemned 0,1%, India teelehe seemned, mojave yucca, merevetikad, Uus-Meremaa roheline rannakarp 0,02%, glükoosamiin 0,02%, kondroitiinsulfaat 0,02%.
Analüütilised koostisosad: toorvalk — 11%, toorrasv — 7,5%, toortuhk — 2%, toorkiudaine — 0,8%, niiskus — 76%, kaltsium — 0,3%, fosfor — 0,25%.
Lisandid: D3-vitamiin — 450 IU, E-vitamiin — 40 mg, tsink (tsinkoksiid, hüdraatunud aminohappekelaat) — 49,5 mg, vask (vasksulfaat, pentahüdraat) — 0,4 mg, jood (kaetud, granuleeritud veevaba kaltsiumjodaat) — 0,3 mg, Saccharomyces cerevisiae tüve CNCM |-3060 toodetud orgaaniline seleen — 0,01 mg.