Tasuta tarne pakiautomaati alates 45€ ostust

Millal anda lemmikule toidulisandeid?

Kuigi koerte ja kasside toidulisandite valik on üha suurem, ei tohiks unustada, et neid peaks andma ainult vajaduse korral. Kui lemmik on terve ja sööb kvaliteetset ning tasakaalustatud toitu, ei ole toidulisandeid vaja anda. Küll on aga olukordi ning muresid, mille puhul saab neist kindlasti abi. Lemmiku toidulisandid – millal on neist kasu?

Lemmiku toidulisandid on vajalikud teatud tervislike murede korral:

Vanusega seotud probleemid
Nagu inimesed, hakkavad ka loomad vananedes kogema tervisemuresid, eriti neid, mis on seotud liigeste ja liikuvusega. Mure leevendamiseks saab abi vastavast toidulisandist, mis on saadaval nii tableti, pulbri kui õlina. Pokusa looduslik toidulisand liigeste toetuseks sobib eriti hästi suurt tõugu ja üle viie aastastele koertele. Kui aga koer tabletti ei võta, võib eelistada Koonu Balance maheõli või Pokusa looduslikku kollageenipulbrit.  

Nahk ja karv
Omega-3 ja Omega-6 rasvhapped, mida leidub näiteks kalamaksaõlis, on tuntud naha ja karvkatte tervise toetamiseks. Need rasvhapped aitavad leevendada sügelust ja põletikulisi nahahaigusi ning muuta lemmiku karva läikivamaks ja tervemaks. Pokusa looduslik Uus-Meremaa rohelise rannakarbi pulber aitab parandada nii karvkatte kui naha seisundit, toetades samas lemmiku üldist füüsilist seisundit.

Seedimine ja immuunsus
Probiotikumid ja prebiootikumid on kasulikud seedesüsteemi tasakaalu toetamiseks, eriti pärast haigusi või antibiootikumiravi, mis võivad loomade seedimist häirida. Need toidulisandid aitavad taastada soolestiku mikrofloorat ja toetada seedetrakti tervist. Samuti võivad need tugevdada immuunsüsteemi, hoides lemmiklooma üldiselt tervemana. Pokusa probiootikum Greenline Forte on soovitav võtta peale antibootikumi kuuri. Pokusa toidulisand kaoliin aitab aga hästi kõhulahtisuse vastu, olles samas ka looduslik hambapasta.

Spetsiifilised tervisemured
Mõnikord vajavad koerad ja kassid lisatoitaineid, kui neil esineb spetsiifilisi terviseprobleeme nagu neerupuudulikkus, maksahaigused või südameprobleemid. Spetsiifiliseid muresid aitab lahendada 4Vets Natural sari ja kindlasti soovitame toiduplaani koostamisel konsulteerida arstiga.

Kui kaalud toidulisandite andmist, tuleb esmalt konsulteerida veterinaariga. Liigne või vale toidulisandite kasutamine võib kasu asemel teha kahju ning tekitada selliseid terviseprobleeme nagu vitamiinide üleannustamine või mineraalide tasakaalutus. Seega küsi enne loomaarstilt nõu ja manusta täpselt ettenähtud viisil. Nii saad kindle olla, et valitud toidulisandid vastavad sinu lemmiku indviduaalsele vajadusele ning aitavad muresid lahendada.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Liitu uudiskirjaga

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Registreeri kliendiks ja saa alati -15% täishinnaga toodetest!