Tasuta tarne pakiautomaati alates 45€ ostust

Jalutuskäigud pimedas – tee oma koer nähtavaks!

Varajased hommikutunnid, õhtust rääkimata… Pime aeg võtab võimust ja see muudab ka jalutuskäigud pimedaks. Inimestel on helkuri kasutamine kohustuslik, kuid kahjuks ei mõelda sageli oma neljajalgsele sõbrale, kes samuti jääb teistele liiklejatele märkamatuks. Kas ja miks peaks lemmikut valgustama?

3 olulist fakti, miks on lemmiku nähtavaks tegemine pimedas oluline:
  1. Autojuhtide reageerimiskiirus pimedas on märkimisväärselt aeglasem.
    Pimedas on autojuhtidel väga raske märgata väiksemaid objekte, sealhulgas koeri. Keskmise suurusega koera märkab autojuht pimedal teel alles 20-30 meetri kauguselt, kui üldse. Võrdluseks: kui koerale on kinnitatud helkur või LED-kaelarihm, on teda näha juba 150-300 meetri kauguselt.
  2. Loomade liikumine on ettearvamatu.
    Isegi kõige kuulekam koer võib reageerida tugevatele helidele või kiirele liikumisele.  ning hüpata täiesti ootamatus suunas. mis pimedal ajal võib viia ootamatu hüppeni teele. Kui koer on nähtav, saavad nii autojuhid kui ka teised liiklejad kiiremini olukorda tajuda ja vastavalt reageerida.
  3. Nähtav koer vähendab riski ka teistele jala liiklejatele.
    Pimedal ajal on mitte ainult autojuhtidel, vaid ka teistel jalakäijatel raskem näha koeri, eriti väiksemaid tõuge. Nii võib märkamata jääda ka jalutusrihma nöör ning õnnetused on kerged tulema.
Kuidas oma koer pimedas nähtavaks teha? Selleks on mitmeid võimalusi:

Helkurrihmad ja -kaelarihmad: Need on kõige lihtsamad ja soodsamad lahendused. Helkurrihmad peegeldavad autotulede valgust, muutes koera selgelt nähtavaks juba kaugelt.

LED-valgustusega kaelarihmad ja rihmad: Need annavad koerale stabiilse või vilkuva valguse, mis paistab silma igasugustes ilmastikuoludes ja on nähtav ka tiheda liikluse keskel.

Helkurvestid või helkuriga joped: Kuna vestid ja joped katavad suurema osa koera kehast, teeb see koera nähtavaks igast küljest. Lisaks pakuvad need kaitset külma ja vihma eest.

Milline vahend on just sinu neljajalgsele sõbrale kõige sobivam, oleneb tema karvkattest ja teie liikumisalast. Panusta pisut aega, mõtle mis on teie jaoks kõige olulisem ja lähtuvalt sellest olge mõlemad pimedas nähtavad.

Kui sinu valikuks osutusid led-valgustiga kaelarihmad, siis ei pea kaugele minema, leiad need siit samast Zabast!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Liitu uudiskirjaga

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Registreeri kliendiks ja saa alati -15% täishinnaga toodetest!