Saba

VARSTI MÜÜGIL!

Miks on meie kuivtoidu tootmise protsess nii eriline?
Saba kuivtoitude tootmise protsess on ainulaadne. Esimesel etapil segatakse hoolikalt valitud toorained retseptidest tulenevates proportsioonides.Seejärel vormitakse üksnes kasutatud koostisosade looduslike omaduste abil kroketid ja asetatakse need kuivatisse. Järgmisena kuivatatakse kroketeid aeglaselt kuuma õhuga ligikaudsel temperatuuril 92 ºC. Kõik need toimingud tehakse käsitsi vaid traditsiooniliste lihatoodete valmistamise seadmete kaasabil. Selle meetodi kasutamine võimaldab säilitada toitude koostisosades mitmeid algseid looduslikke omadusi. Seega ei ole meie loomatoidud, nagu valdav enamik teisi loomatoite, ekstrudeeritud kõrge temperatuuri ja rõhu abil, vaid aeglaselt kuivatatud.

Milliseid toormeid loomatoidu tootmisel kasutame?
Kuivtoitude valmistamiseks kasutame järgmisi lihasaadusi: värske veiseliha ja rupskid, värske kalkuniliha, värske kanaliha ja rupskid. Teraviljavabasid kuivtoite valmistame värske pardi- ja metslinnuliha baasil. Toodame ka suure hobuseliha sisaldusega konserve. Populaarsed lihabatoonid sisaldavad ka värsket sealiha. Loomatoitude valmistamiseks kasutatava valdava osa liha kvaliteet on niisama hea kui inimeste tarbitava liha kvaliteet.
Muud toorained, nt teravilja, juur- ja puuvilja ning maitsetaimed ostame kohalikelt Poola tootjatelt – veskitest, töötlejatelt ja taludest.

Kas kasutame loomatoitude valmistamisel kemikaale?
Ei. Meie loomatoidud ei sisalda värvaineid, maitsetugevdajaid, fungitsiide ega hallitusvastaseid aineid. Me ei lisa mingeid isu tekitavaid aineid. Kuivtoidus kasutame ainult looduslikku antioksüdanti, mis sisaldab looduslikku päritolu tokoferoolirikkaid ekstrakte, letsitiini ja rosmariiniekstrakti.

Kuidas kaitseme oma loomatoitu?
Märgtoitude puhul ei kasuta me mingeid säilitusaineid ega antioksüdante. Kuivtoitude säilivusaja pikendamiseks kasutame ainult looduslikku antioksüdanti. See sisaldab looduslikku päritolu tokoferoolirikkaid ekstrakte, letsitiini ja rosmariiniekstrakti.

Miks on meie kuivtoidukroketid ebakorrapärase kujuga?
Meie kuivtoidukroketid on poorse struktuuri ja ebakorrapärase kujuga sellepärast, et need valmivad traditsioonilise tootmisprotsessi tulemusena. Nende värvus on aga kasutatud toormete (peamiselt värske liha) tõttu pärast kuivamist loomulik. Kuivtoidukroketeid ei töödelda kõrgel temperatuuril ega rõhu all, neid ei pressita ega kaeta maitse- ja lõhnaainetega, mis on enamiku ekstrusioontehnoloogias toodetud loomatoitude puhul tüüpiline. Meie kroketite maht koera söögitorus ei suurene.

Millised eelised on Yarrowia lipolytica pärmseentel, mis on mitme meie loomatoidu koostises?

Yarrowia lipolytica pärmseened on spetsiaalselt valitud, paljundatud ja kuivatatud tüvi. Seda kasutatakse loodusliku toidulisandina loomadele. Pärmseene Yarrowia lipolytica tüvel on tänu selle ainulaadsetele füsioloogilistele ja biokeemilistele omadustele hiiglaslik potentsiaal koerte toitumises. Yarrowia lipolytica pärmseen suudab siduda keskkonnas metalliioone ja kinnistab need seejärel püsivalt oma rakustruktuuridesse. Sel viisil tekivad püsivad valgukompleksid, mida määratletakse bioplekside või metallivalkudena. Tänu sellele on mineraalid söögitorus kergemini omastatavad, transporditavad ja imenduvad. Pärmseened Yarrowia lipolytica on suurepärane täiendus mineraalainetele aktiivsete ja aretuskoerte ning nõrga immuunsusega isendite puhul. Organismi varustamine täisväärtuslike toit- ja toimeainetega ning antikehade tekitamise protsessile kaasaaitamine tagab kaitse nakkushaiguste ja kõhulahtisuse eest ning parema toidu koostisosade omastatavuse, mõjutab karvkatte struktuuri ja vähendab nahakudede põletikke, parandab füüsilist seisundit ja sooritusvõimet ning tugevdab immuunsust prebiootilise toime kaudu, eriti stressiolukordades (tiinus, imetamine, võõrutamine, sport, haigused, karvaajamine).

Kas meie loomatoidud sisaldavad oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid?
Sellele küsimusele vastamiseks edastasime SABA kuivtoidu proovi Poolas Jastrzębces asuvale loomageneetika- ja -kasvatuse instituudile PAN, et lasta teha oomega-3- ja oomega-6-rasvhapete analüüs. Jastrzębces asuva loomageneetika- ja -kasvatuse instituudi PAN loomse päritoluga toormete ja toodete ning loomatoitude kvaliteedi laboris tehtud analüüsist nähtub, et „Loomatoitu iseloomustab tervise seisukohalt soodne PUFA/SFA suhe (WHO soovituste kohaselt > 0,4) ja järgmiste polüküllastumata rasvhapete suur sisaldus: linoolhape (18:2n-6cis), linoleenhape (18:3n-3), arahhiidhape (20:4n-6) ning EPA ja DHA (20:5n-3 i 22:6n-3), mis on vajalikud organismi korrapäraseks arenguks.”

preloader